z5

Endnu et nyt koncept er kommet til Danmark og det er endnu en god undskyldning for at øge forbruget. Singles day er et koncept som udspringer fra Kina, hvor unge mennesker siden 1990’erne har fejret det at være single. Dagen bliver afholdt d. 11 november, altså den 11/11 og er blevet fastlagt på denne dag pga. af de mange ét tal. Herhjemme var den danske elektronikkæde Elgiganten, de første som tog konceptet til sig og selv er de sikre på at denne shoppingdag vil blive endnu en kæmpe succes. For shopping er netop formålet med dagen, ja altså at fejre at man er single og at man har de ekstra penge at shoppe for. Singles day ligger sjovt nok i samme måned, som både Cyber monday og Black friday.

 

Hvem siger at man skal date et menneske? Hvorfor ikke bare date et produkt? Sådan lyder meldingen fra Elgiganten, som mener at Singles day er den perfekte anledning til at finde en vare som du kan bruge en masse tid med, nu hvor du er single. Tilbudene på dagen er dog ikke begrænset kun til singler, alle kan være med og man burde nok dermed bare have kaldt dagen for Shop-extra-day.

kærlighed

Hvor startede det?

 

Som nævnt tidligere, startede Singles Day i Kina, nærmere bestemt hos Alibaba. Han fandt på dagen som et modsvar på valentines day, hvor alt handler om par og det at være sammen. Han valgte derfor at skabe sin egen dag, hvor han lavede gode tilbud på alt muligt forskelligt, men kun til singler. Dengang var det sådan noget som puder og rejse artikler, som blev tilbudt til en væsentligt lavere pris end ellers. Vi så det også tilbage i 1993 på et kinesisk universitet, hvor unge mænd fejrede deres liv som single, dette handlede dog mere om fest og farver end shopping. Fænomenet spredte sig dog hurtigt i blandt de kinesiske universiteter og det er formentligt i forlængelse af dette at Alibaba valgte at tage konceptet til sine butikker. I år 2016 solgte man for et højere beløb i Kina under Singles day, end man gjorde i USA på Cyber monday og Black friday tilsammen. Dette vidner om et helt vanvittigt salg og selvom danskerne er lidt langsomme til at tage det til sig, så skal det nok ske. I dag er Singles day allerede blevet et stort internationalt fænomen og det er kun et spørgsmål om tid, før den næste specielle shoppingdag kommer frem.

 

Uanset om du leder efter en kæreste, eller et produkt som du kan bruge tiden på i stedet for. Så er Singles day en perfekt undskyldning for at komme ud og svinge kortet. Der vil være rigtigt mange tilbud at vælge imellem og det er kun et spørgsmål om tid, før flere butikker tager fænomenet til sig og bliver en del af denne spændende shopping dag.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og er ikke redaktionelt indhold.