z5

Hvis man har en udekat, kan det være belastende at skulle lukke sin kat ind og ud hver gang, den ønsker det. Derfor kan man afhjælpe sig selv en del besvær, og stadig lade katten beholde sin selvstændige natur, ved at investere i en kattelem.

På denne måde for katten stadig frit lov til at komme og gå som det passer den, uden at man selv skal op og servicere sin kat. Der findes mange typer kattelemme fra de helt basale, som man selv kan låse, skulle man ønske det, og dem der åbner ved hjælp af en magnet i halsbåndet. 

 Kat udenddørs

Værn om kattens natur og sikkerhed

Ved at give sin kat mulighed for at komme og gå som den ønsker, værne man om kattens natur, behov og instinkter. Katte er meget selvstændige af natur, så ved at give den friheden til selv at vælge, hvorvidt den vil ind eller ud, er man med til at stille dens behov, og derved får man en gladere kat.

Ved at investere i en elektronisk Staywell kattelem, sikrer man sig at ubudne gæster ikke kan komme ind, da det kræver en chip at få lemmen lukket op. Så kan katten flygte hjem uden at blive forfulgt ind i sit eget hjem. Samtidig kan man styre, hvornår katten må forlade huset, hvis nu man ikke er tryg ved at lade sin kat ud om natten eller andre tidspunkter i løbet af døgnet.

Kat med halsbånd

Vælg en kattelem der passer

Om man vælger en elektronisk eller manuel kattelem, kan man låse den enten indefra, udefra eller begge veje. På denne måde, uanset hvilken slags kattelem man vælger, kan man styre hvornår ens kat må forlade huset eller haven, og derved have lidt kontrol selv.

Når man vælger kattelem, er der også andre parametre, som man skal tage højde for, så som kattens størrelse og vægt. Har man en større kat eller en killing man ved bliver stor, skal man selvfølgelig også have en kattelem, der imødekommer dette. Derudover kan man også vælge design og look, så det ikke bliver en torn i øjet.