z5

Uanset branche og baggrund er det vigtigt, du har styr på din a-kasse. Og dem findes der nemlig en hel masse af, så derfor kan det hurtigt synes som en uoverskuelig og tidskrævende opgave at vælge den helt rigtige. Dog er der en række muligheder til at gøre opgaven lettere. Dem kan du læse om nedenfor, så du igen kan vende din opmærksomhed mod dem, du holder af. 

Kontor og forretning

Hvad skal du vide om en a-kasse?

En a-kasse kan betegnes som et sikkerhedsnet. Står du pludselig og har mistet dit job, eller har du netop færdiggjort din uddannelse og står uden job og SU, kan a-kassen hjælpe dig. Således kan a-kassen sammenlignes med en forsikring, hvis du en dag står i den situation, at du er arbejdsløs. Derudover er der mange forskellige fordele ved at være medlem af en a-kasse. For eksempel hjælper den dig med at administrerer praktiske ting som feriepenge, orlovsydelser og efterløn.

For at modtage dagpenge er der nogle forpligtelser, du skal huske at medregne. Først og fremmest bliver det krævet, at du aktivt søger jobs for i det hele taget at være berettiget til at modtage dagpenge, mens du er arbejdsløs. Derudover skal du være over 18 år, du skal have været medlem i en a-kasse i mindst 12 måneder, og du skal være tilmeldt jobcenteret. Det kan du alt sammen læse mere om her, hvor du får kendskab til fagforeningen Business Danmark. Fagforeningen har blandt andet speciale inden for salg og marketing.

Derudover giver fagforeningen dig desuden kendskab til alle dine rettigheder – for eksempel fyring. Derudover betegner de sig selv som en læringsplatform, fordi du blandt andet får mulighed for at tage til faglige events og få endnu flere færdigheder med i bagagen. 

Mennesker-brainstorming

Vælg en a-kasse, der passer til dine behov

Når du skal ud at vælge en a-kasse, skal du først og fremmest vælge en, der matcher dine behov. A-kasserne er netop målrettede specifikke brancher. Det er klart en fordel, eftersom du vil kunne modtage rådgivning og hjælp inden for dit område. Hvis du for eksempel arbejder i IT-branchen, kan du med fordel tage et kig på denne side. Her kan du blandt andet læse om, hvad du skal gå efter, når du leder. Ved at få overblik over de forskellige fagforeninger og a-kasser kan du nemmere vælge den rigtige for dig, når den afgørende beslutning skal tages. 

Det vigtigste i din søgen efter den rigtige a-kasse er som udgangspunkt, at du kommer til at føle dig tryg. Det betyder nemlig en hel det at være sikret i tilfælde af, at tingene ikke skulle gå som planlagt. Derudover er der mange fordele til stor gavn for dig i fremtiden. Derfor er det i sidste ende en god investering, eftersom den kan være med til at sikre din fremtid. Gør derfor dig selv den tjeneste at sætte lidt tid af til projektet, så du kan fortsætte arbejdslivet i trygge hænder hos en a-kasse.